Winnipeg Jets aloittaa NHL:n pudotuspeleissä taipaleensa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Calgary Flamesia vastaan.

Joukkueiden välinen ottelusarja on niin sanotusti karsintakierros, jonka voittaja etenee varsinaisiin pudotuspeleihin. Ottelusarjassa pelataan paras viidestä -systeemillä, joten jokaisen ottelun merkitys on valtava. Näin ollen kumpikin on taatusti halukas voittamaan heti kättelyssä, mutta kumpi on tehokkaampi pitkän tauon jälkeen?

Kotietua ei kummallakaan ole, joten siltä kantilta puntit ovat tasan. Myös materiaalit ovat lailla tasan, sillä kummaltakin löytyy loistava hyökkäys, kun taas Flamesin puolustus on vahvempi. Jetsillä on kuitenkin maalissa yksi sarjan parhaimmista veskareista Connor Hellebuyck.

Yhdysvaltalainen onkin paljon vartijana, mikäli Jets mielii otteluparista jatkoon. Tämän lisäksi katseet kääntyvät ehdottomasti Patrik Laineen suuntaan. Suomalainen on tällä kaudella pelannut kokonaisvaltaisesti uransa parasta kautta ja myös pisteitä tuli komeaan tahtiin ennen kuin kausi keskeytyi. Tällä kaudella Jets-tähti on tehnyt poikkeuksellisesti enemmän syöttöpisteitä kuin maaleja, joten potentiaalia on vielä parempaan, sillä laukaus on koko sarjan parhaimmistoa.

Laine voikin olla Calgarylle todellinen turmio, mikäli itseluottamus on pysynyt entisessä mallissa tauon ajan. Se on varmaa, että tontteja tulee, joten verkon on syytä heilua.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja kahdesti voiton on vienyt Winnipeg Jets, joka omaa ehdottomasti mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Sarja käynnistyy lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.