Huuhkajat pelaa keskiviikkona todella isoista asioista, sillä panoksena on Kansojen liigan lohkovoitto, joka tarkoittaisi nousua A-liigaan.

Panokset eivät rajoitu kuitenkaan pelkästään tuohon nousuun, vaan se saattaisi samalla tarkoittaa myös sitä, että Suomi saisi mahdollisesti suoraan pääsy MM-jatkokarsintoihin, mikäli itse varsinaiset MM-karsinnat eivät toisi paikkaa kisoihin tai jatkokarsintoihin.

Näin ollen Suomi haluaa varmasti hakea pisteet Walesista ja napata samalla lohkovoiton. Lähtökohdat otteluun ovat mainiot, sillä alla on uskomaton Ranska-voitto sekä rutiinilla haettu vierasvoitto Bulgariasta. Wales onnistui raapimaan omasta viikonlopun ottelustaan 1-0-voiton Irlannista.

Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen Helsingissä ja tuolloin Wales haki pisteet 1-0-voitolla. Täytyy kuitenkin muistaa, että Suomelta puuttui tuolloin kokoonpanosta muun muassa Paulus Arajuuri, Joona Toivio ja Robin Lod. Materiaali onkin keskiviikkona selvästi vahvempi, joten myös tuloksen sopii olla huomattavasti erilaisempi.

Wales on suosikki kotikentällään, mutta niin oli myös Ranskakin ja kaikki tietää, miten tuossa ottelussa kävi. Huuhkajilla on ehdottomasti mahdollisuutensa ja se on varmaa, että voittoa on haettava riskilläkin, koska tasapeli on täysin hyödytön.