Mercedeksen Valtteri Bottaksen F1-kausi jatkuu viikonloppuna, kun edessä on Saksan osakilpailu legendaarisella Nürburgringillä.

Bottas pääsee Saksaan erinomaisista lähtökohdista, sillä alla on komea voitto Venäjän GP:stä. Näin ollen apina lähti taas ainakin hetkeksi pois harteilta ja se kuultiin myös tiimiradiossa voiton jälkeen.

Suomalaiskuski ajaa loppukauden aikana käytännössä kunniasta, sillä MM-sarjaa johtavan Lewis Hamiltonin ero alkaa olemaan aivan liian suuri. Tosin Bottas varmasti haaveilee vielä maailmanmestaruudesta niin kauan kuin se on teoreettisesti mahdollista.

Se on varmaa, että Bottas tulee olemaan kisasta toiseen palkintopallilla ilman teknisiä ongelmia. Näin tulee varmasti käymään myös Saksassa, jossa ainut potentiaalinen uhkaaja Mercedeksen kuskeille on Red Bullin Max Verstappen, joka on viime kisoissa joutunut kuitenkin keskeyttämään kahdesti.

Bottas ja Hamilton tulevat olemaan täysin omaa luokkaansa heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Aika-ajoissa mikään muu ei voi olla lopputulema kuin Mercedeksen eturivipaikat. Tästä mennään sitten hienosti kisassa peräkkäin kohti kaksoisvoittoa.

Bottas on Hamiltonin ohella ylivoimaisesti selvin kuljettaja palkintopallilla. Näin ollen onkin todella outoa, että Bottaksen podium-paikasta on saatavilla todella huimaa etua.