Valtteri Bottaksen kausi F1-sarjassa käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden avaava Itävallan GP. Suomalainen on yksi suurimmista voittajasuosikeista.

Formula 1 -kauden alkua on jouduttu odottamaaan aina heinäkuulle asti, mutta vihdoin kauan kaivattu startti on luvassa. Kauteen lähdetään tuttujen suosikkien voimin, sillä Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat ainoat realistiset mestarisuosikit.

Mercedeksen auto vaikuttaa olevan jälleen kerran täysin ylivertainen ja viime vuosien pahin kilpakumppani Ferrari on puolestaan suorastaan pelottavan huono, joten talli saattaa joutua koville myös ennakkoon heikompien tallien kanssa.

Mercedes on kehittänyt autoonsa DAS-järjestelmän, jonka laillisuutta on arvailtu. Tuolle saatiin kuitenkin varmistus, kun Red Bullin tekemä valitus hylättiin ja mestaritalli pääsee sunnuntaina lähtöviivalle keksintönsä kanssa. DAS-järjestelmä mahdollistaa renkaiden kääntämisen kesken ajon. Tämä puolestaan vähentää renkaiden kulumaa ja varsinkin pitkillä suorilla vauhti lisääntyy entisestään. Itävallan GP:ssä järjestelmästä saattaa olla vielä poikkeuksellisen iso hyöty, sillä radan profiili sopii täydellisesti DAS-järjestelmän hyötyihin.

Olisikin suuri yllätys, mikäli Itävallassa ruutulipulle ei tulisi ensimmäisenä kaksi Mercedeksen kuljettajaa. Sen verran ylivertaiset lähtökohdat tallilla on muihin kilpailijoihin verrattuna.

Hamilton on ehdottomasti suurin voittajasuosikki, mutta jos joku britin pystyy haastamaan niin se on tallikaveri Valtteri Bottas. Suomalaiskuskille kaikki muut kuin 1. – 2. sijat ovat karmaisevia pettymyksiä.

Bottakselle paalupaikka tuo loistavan starttipaikan kisaan, joten ainoastaan tekniset ongelmat voivat pilata täysin varman paalupaikan.