Nuoret Leijonat on torstaina kovan paikan edessä, sillä homman nimi on selvä: Se on tulos tai ulos. Vastaan asettuu kivikova USA.

Suomi aloitti lohkovaiheen katkeralla tappiolla Ruotsille. Tuossa pelissä oli myös ainekset voittoon, sillä 2-1-tilanteessa Suomelle siunaantui loistava maalipaikka edetä ottelussa 3-1-johtoon. Ruotsin maalivahti vei kuitenkin pidemmän korren ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden kääntää taisto voitoksi.

Ruotsi-tappio unohdettiin kuitenkin nopeasti, sillä tämän jälkeen irtosi selvät voitot Slovakiasta ja Kazakstanista. Lohko päättyi ikävään tappioon Sveitsiä vastaan, jolloin lopullinen sijoitus lohkossa oli kolmas. Tämä tarkoitti sitä, että puolivälierässä asettuu Venäjän sijaan vastaan USA. Tuolla nyt ei käytännössä ole merkitystä, sillä kumpikin maa olisi ollut todella kova haaste.

USA:n lohkovaihe ailahteli myöskin, koska Kanadalle tuli tappio, minkä jälkeen Venäjästä ja Saksasta irtosi voitot. Tshekkiä vastaan maa oli ongelmissa ja voitto irtosi vasta jatkoajan jälkeen.

Suomi saa varmasti omat saumansa voittoon, joten pääsy välieriin ei ole suinkaan mahdottomuus. Se vaatii kuitenkin Justus Annuselta loistavaa esitystä tolppien välissä, minkä lisäksi omista paikoista on tehtävä hurjalla prosentilla. Suomi on ottelussa altavastaaja, mutta sehän on Nuorille Leijonille vuosien saatossa sopinut enemmän kuin hyvin. Viime vuonnakin pudotuspeleihin lähdettäessä kukaan ei laskenut Suomea mestarisuosikiksi, mutta loppu onkin historiaa.