Leijonat pelaa torstaina Venäjän EHT-turnauksen avauspelin, kun vastaan asettuu Tshekki. Kiekko tippuu jäähän klo 19:30.

Suomen maajoukkueella on edessä kolmen ottelun viikko, kun vastustajaksi asettuu Tshekki, Ruotsi ja Venäjä. Viikonloppu huipentuu sunnuntaina pelattavaan ulkoilmapeliin Venäjää vastaan.

Leijonien Karjala-turnaus sujui yhtä kauneusvirhettä lukuunottamatta hienosti, sillä Helsingissä kaatui niin Ruotsi kuin Venäjä. Tshekkikin oli jo kaatumassa, kunnes lopun nukahdus vei kamppailun rankkareille, jossa Tshekki oli vahvempi.

Suomelle on jalkeilla tällä viikolla todella mielenkiintoinen joukkue, josta löytyy lukuisia Liigassa tällä kaudella onnistuneita pelaajia, jotka taistelevat varmasti tosissaan paikoista jopa kevään jääkiekon MM-kisoihin.

Varsinkin seuraavat nimet kannattaa laittaa seurantaa: Julius Nättinen, Jesse Puljujärvi, Juho Lammikko, Jere Sallinen ja Veli-Matti Savinainen.

Nättinen on ollut tällä kaudella JYPin paidassa suorastaan sensaatiomainen ja hyökkääjä johtaa sekä Liigan maalipörssiä että pistepörssiä. Nättinen tuskin pelaa ensi kaudella enää Liigassa, sillä suunta on varmasti NHL:ään. Puljujärvellä on hiukan vastaava tilanne, sillä ensi kaudelle hyökkääjä etsii varmasti pelipaikkaa NHL:stä, joten näyttöjä olisi pystyttävä antamaan. Maajoukkuepelit sekä kevään MM-kisat ovatkin loistava näyteikkuna. EHT-turnauksissa on kuitenkin onnistuttava, jotta paikka MM-turnaukseen aukeaisi. Nyt olisi loistava paikka todistaa!