Tapparan pudotuspelit CHL:ssä käynnistyvät tiistai-iltana, kun Hakametsään saapuu vieraaksi sveitsiläinen EV Zug. 

Tappara tarvitsee hyvän tuloksen kotikaukalosta

Neljännesvälierät pelataan kaksiosaisena, joten kotiottelut nousevat isoon rooliin. Varsinkin Tappara-Zug-otteluparissa tämä on huomattava aspekti, koska sveitsiläiset seurat ovat tunnetusti kovia kotona. Näin ollen Tappara tulee varmasti valmiina kaukaloon, koska joukkue tarvitsee kipeästi voittoa, jotta lähtökohdat toiseen otteluun olisivat mainiot.

Tappara ja Zug ovat materiaaliltaan varmasti aika tasoissa, joten siltä kantilta kumpikaan ei saa mitään suurta etua. Jos esityksiä kotimaansa pääsarjassa vertailee, niin tässä asiassa Tappara on huomattavasti vahvempi, koska kirvesrinnat ovat pelanneet läpi kauden äärimmäisen vakuuttavasti. Sen sijaan Zug on Sveitsin NLA-liigassa vasta sijalla 6, mikä on varmasti pettymys viime kauden finalistille.

Zugin suurimmat ongelmat löytyvät puolustuksesta, koska omiin on mennyt 17 ottelussa peräti 51 maalia. Tuo lukema on suhteellisen raju, vaikka Sveitsissä normaalistikin nähdään maalirikkaita kamppailuita. Se on varmaa, että mikäli puolustus ei parane, niin Tappara tulee hyödyntämään todella kovalla prosentilla kaikki virheet. Tamperelaisjoukkueen hyökkäyksestä löytyy kuumia tehomiehiä, kuten Charles Bertrand, Kristian Kuusela ja Niko Ojamäki. Tuo kolmikko saattaakin tehdä tuhojaan kotiyleisön edessä.

Tappara ei ole aikaisempina vuosina CHL:ssä menestynyt, joten nälkää turnaukseen pitäisi löytyä. Varsinkin, kun alkukausi Liigassa on ollut noin mainio ja asetelmat kärjessä ovat melko vakaat.