Tampa Bayn mestaruusjahti käynnistyy maanantai ja tiistain välisenä yönä, kun joukkue kohtaa kotikaukalossa Montreal Canadiensin.

Tampa Bay on hallitseva mestari ja ehdottomasti suurin suosikki Stanley Cupin finaaleihin. Montreal on yllättänyt kaikki kevään mittaan, sillä kukaan ei uskonut joukkueen etenevän kovinkaan pitkälle tosipeleissä.

Montreal ei ole materiaaliltaan todellakaan Tampa Bayn tasoinen nippu, joten nyt joukkueen tarvisi löytää konestaan entistä enemmän irti. Tuon vaiheen löytäminen ei ole kuitenkaan todellakaan helppoa, sillä Tampa Bayn potentiaali on niin paljon suurempi.

Montrealin tilannetta ei helpota se, että Joel Armia on sivussa ainakin ensimmäisestä finaalista. Tämä rikkoo yhden joukkueen parhaimmin toimineista ketjuista ja tuo varsinkin alivoimapeliin hurjan miinuksen. Kun otetaan huomioon Tampa Bayn mahtava ylivoimapeli, niin jälki voi olla hyvin tuhoisaa.

Tampa Bay ei kotikaukalossa tule avausfinaalia häviämään, vaan joukkue ottanee ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen. Nikita Kucherovin ja Brayden Pointin kaltaiset tähtinimet eivät kovilla hetkillä jäädy, vaan lyövät parasta pöytään. Näin ollen se viimeinen vaihde löytyy todennäköisimmin Tampan joukkueesta.