Super Bowl 2020 pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Miamissa. Ottelussa kohtaavat Kansas City Chiefs ja San Francisco 49ers.

Chiefs on hienoinen voittajasuosikki

Kansas City Chiefs lähtee tulevaan Super Bowliin hienoisena suosikkina, sillä onhan joukkueen pelinrakentaja Patrick Mahomes osoittanut viime peleissä täysin uskomattomia taitojaan. Mahomes onkin se pelaaja, johon koko ottelu kulminoituu. Jos 49ers saisi jollain ihmeellä Chiefs-tähden kuriin, niin voittajasta ei tule olemaan epäselvyyttä. Sen sijaan jos Mahomes jatkaa viime otteluissa nähdyllä tasolla, niin Kansas City -fanit saattavat juhlia Super Bowlin mestaruutta 51 vuoden tauon jälkeen.

San Franciscon seurahistoriassa voittoja on päästy juhlimaan hieman useammin, sillä seuran tilillä on Super Bowl -mestaruudet vuosilta 1981, 1984, 1988, 1989 ja 1994.

San Francisco on tehnyt uskomattoman muodonmuutoksen

Tuskin viime kaudella monikaan uskoi siihen, että 49ers tulisi pelaamaan vuoden 2020 Super Bowlissa. Nimittäin joukkueen viime kausi oli todellinen pohjanoteeraus. 16 ottelun jälkeen tilillä oli ainoastaan neljä voittoa eikä joukkueella ollut mitään asiaa pudotuspeleihin. Tällä kaudella runkosarjassa joukkue voitti peräti 13 ottelua, mikä toi lopulta myös konferenssin ykköstilan. Näköjään vuosi kaiken muuttaa voi.