Suomi kohtaa torstaina MM-kisojen puolivälierissä Ruotsin, joka jäi oman lohkonsa kolmanneksi. Kiekko tippuu Kosicessa jäähän klo 21:15.

Karjuuko Leijonat mitalipeleihin?

Leijonien haaste mitalipeleissä on hirvittävä, sillä vastaan asettuu NHL-tähtiä vilisevä Ruotsi, jolla oli suuria ongelmia omassa alkulohkossaan. Tre Kronor aloitti turnauksen 5-2-tappiolla Tshekille. Tämän jälkeen joukkue kaatoi pienet maat helposti, kunnes joutui erittäin tiukille sekä Sveitsin että Latvian kanssa. Alkulohko päättyi todelliseen nöyryytykseen, sillä Venäjä marssi Ruotsin yli numeroin 7-4.

Suomi saa myös etua puolivälieriin siitä, että peli tullaan pelaamaan Kosicessa. Näin ollen Ruotsi joutuu käyttämään vapaapäivän matkustamiseen, kun Leijonat saa valmistautua turnauksen tärkeimpään otteluun ilman häiriötekijöitä.

Tre Kronor on suosikki – sehän sopii Suomelle

Ruotsi on puolivälierissä selvä suosikki, mutta sehän sopii enemmän kuin hyvin nimettömälle Suomen joukkueelle. Kaikki paineet ovatkin hallitsevan maailmanmestarin leirissä, sillä tappio Suomelle olisi todellinen katastrofi. Leijonat onkin parhaimmillaan, kun odotukset ovat vähäiset ja joukkue pääsee vapautuneessa tilassa hakemaan kovaa voittoa.

Ruotsi on myös ollut harvinaisen suurissa ongelmissa puolustuksessaan, sillä pelaajat ovat vähintäänkin olleet sekaisin omassa päässä. Tämän lisäksi joukkueella on myös hienoinen maalivahtiongelma, sillä Henrik Lundqvist ja Jacob Markström eivät ole juurikaan vakuuttaneet.