Kauden ensimmäinen EHT-turnaus käynnistyy torstaina Helsingissä ja heti kärkeen tarjolla on Suomen ja Venäjän välinen mittelö.

Suomella kova nippu kotiturnauksessa

Suomi lähtee kotiturnaukseen todella kovalla nipulla, sillä mukana on hurja määrä viime kevään maailmanmestareita, jotka ovat takuulla perillä siitä, miten Jukka Jalosen alaisuudessa pelataan. Tämä antaakin hurjan etulyöntiaseman Leijonille, joten ainoa tavoite voi olla turnausvoitto.

Sen sijaan Venäjä jätti suurimmat tähtensä kotiin ja jalkeilla on melko nimetön joukkue. Laatua kokoonpanosta löytyy kuitenkin, mutta joukkueen yhteispeli on täysin kysymysmerkki. Kaiken lisäksi Venäjän päävalmentaja saa ensimmäisen kasteensa, joten paineet ovat kovat. Varsinkin, kun sama mies toimii myös SKA Pietarin päävalmentajana eikä tähtisikermän alkukausi ole ollut todellakaan odotetunlainen.

Leijonien suurimmat tähdet löytyvät hyökkäyksestä, jossa pelaa muun muassa Jesse Puljujärvi, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Juho Lammikko. Olennaista on se, että moni pelaaja tulee varmasti joukkueeseen suurella itseluottamuksella, koska alkukaudet seurajoukkueissa ovat sujuneet mallikkaasti. Eikä sovi unohtaa myös joukkueen kapteenia ja suurta johtajaa, Marko Anttilaa, joka on varmasti jälleen elementissään pukiessaan maajoukkuepaidan päälle.

Leijonien puolella selvä henkinen asetelma

Perinteisesti Helsingin EHT-turnaus on ollut näyteikkuna suomalaispelaajille, jotka taistelevat pääsystä ensi kevään MM-kisoihin. Jokainen pelaaja tietää sen, että tässä turnauksessa onnistuminen muistetaan ja se tuo pienen ekstralatingin pelaamiseen. Sen sijaan Venäjän puolella moni joukkueen pelaajista tietää, että mitään toivoa ei MM-kisoihin ole, vaikka verkko Helsingissä heiluisi. Tämä on ehdottomasti sellainen asetelma, joka sataa Suomen laariin.