Suomelle on edessä kisojen tärkein ottelu torstaina, kun puolivälierissä vastaan asettuu Tshekki. Tämä ottelu määrittää koko turnauksen onnistumisen.

Leijonien lohkovaihe sujui käytännössä täydellisesti, sillä mukaan mahtui ainoastaan yksi kauneusvirhe. Muuten homma toimi ja peliesitykset menivät oikeaan suuntaan. Lohkovaihe päättyi vielä upeaan Kanada-voittoon, jossa tekeminen oli loistavaa avauserän jälkeen.

Varsinkin kentälliset ovat nyt löytyneet. Anton Lundell ja Arttu Ruotsalainen muodostavat sellaisen kaksikon, että jokainen vastustaja joutuu olemaan tällä hetkellä hereillä kaksikon kanssa. Toistaiseksi yksikään maa ei ole onnistunut pysäyttämään tähtinimiä, joten Tshekki joutuu tuskaiseen paikkaan.

Tshekin lohkovaihe oli todella tahmea. Maa joutui taistelemaan aivan loppuun asti jopa jatkopaikasta. Näin ollen ehdottomasti Suomi pääsee paremmista lähdökohdista otteluun, sillä paketti on ollut kasassa alusta lähtien ja luotto omaan tekemiseen on kova.

Leijonat on tunnetusti ollut tiivis nippu tosipeleissä ja varsinkin Jukka Jalosen aikana ne on taputeltu väkisin kotiin. Kyllähän nytkin on vankka usko siihen, että Suomi etenee mitalipeleihin ja pelaa viikonloppuna maailmanmestaruudesta.