Suomi aloitti EHT-turnauksen voitolla, kun Venäjä kaatui jännitysnäytelmässä numeroin 4-3. Pelit jatkuvat lauantaina Tshekkiä vastaan.

Leijonat pääsee hakemaan voitokasta jatkoa turnaukselleen lauantaina, kun Hartwall Arenalle saapuu vieraaksi Tshekki, joka kaatoi torstaina Ruotsin lukemin 3-1.

Suomen aloitus turnaukseen oli vähintään yhtä hyvä, kun Venäjä kaatui 4-3. Suomen pelissä oli paljon hyviä hetkiä eikä ihme, sillä onhan mukana useampi viime kevään maailmanmestari. Peli varmasti paranee vielä lauantaina, kun alle on nyt saatu voitokas startti ja kuvioita on saatu hiottua entistä paremmaksi.

Viime vuonna Helsingin EHT-turnauksessa Suomi oli selvästi etevämpi, kun loppunumerot kirjattiin Leijonien hyväksi 3-0. Suomi on kohtuullisen selvä suosikki myös lauantaina, sillä kotiedun lisäksi myös joukkue on kokonaisuutena vahvempi. Varsinkin puolustuksen ja maalivahtipelin osalta Suomelle voidaan laskea pieni etu.

Mikäli pelaaminen rullaa Venäjän pelin tasolla ja onnistumisia saadaan jälleen laajalta rintamalta, niin Suomen kannattajat saavat varmasti aihetta juhlaan.

Varmasti Harri Pesonen on ainakin Tshekin puolustajille viheliäinen pideltävä, koska hyökkääjä osoitti Venäjää vastaan olevansa hurjassa vireessä. Tämän lisäksi Sakari Manninen ja Jesse Puljujärvi olivat pirteässä vireessä, joten hyökkäsvoimaa Suomelta todellakin löytyy.