Leijonille on tiedossa huikaiseva viikonloppuna, sillä joukkue taistelee jääkiekon maailmanmestaruudesta Latviassa.

Suomi voitti loistavan esityksen päätteeksi torstaina Tshekin numeroin 1-0. Se oli Jukka Jalosen miehistöltä tylyäkin tylympi näytös, jossa jokainen pelaaja hoiti oman ruutunsa. Nyt tie on auki mihin tahansa, sillä Kanada järjestämä yllätys Venäjää vastaan tarkoitti sitä, että välierässä tulee vastaan Venäjän sijaan Saksa.

Vaikka Saksa pelaa tällä hetkellä suurella sydämellä, niin onhan totuus se, että Venäjä olisi ollut NHL-tähtiensä voimin täysin eri vastustaja.

Leijonat kohtasi Saksan alkulohkossa ja tuolloin Suomelle merkittiin 2-1-voitto. Saksan vahvuudet on taatusti joukkueen tiedossa, joten siltä osin valmistautuminen on astetta helpompaa. Suomen pelaaminen on tällä hetkellä sellaisella tasolla, että jokainen vastustaja joutuu tekemään valtaisan työn saadakseen edes maalipaikan.

Leijonien ehdoton vahvuus on myös kurinalaisuus, sillä jäähyjä ei juurikaan oteta. Toki MM-kisojen löysä tuomarilinja ei myöskään tuo Suomellekaan ylivoimaa. Se ei ole ongelma, koska Leijonien kohdalla juuri 5vs5-peli on uomissa ja vastustaja on ongelmissa.