Helsingissä pelataan perjantaina isoista asioista, kun Suomi kohtaa Liechtensteinin klo 19 alkavassa ottelussa. Suomen EM-kisapaikka on lähempänä kuin koskaan, sillä kisapaikkaan vaaditaan ainoastaan kaksi pistettä jäljellä olevista otteluista.

Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin ensi viikon perjantaina loppuunmyydyssä EM-karsintaottelussa. Mikäli Huuhkajat ottaa ottelusta voiton, Suomi varmistaa historiallisen paikan ensi kesänä pelattaviin EM-kisoihin.

Suomi nappasi edellisestä EM-karsintaottelustaan komean 3-0 voiton Armeniasta. Huuhkajien ykköspyssy Teemu Pukki jatkoi hurjaa virettään ja iski ottelussa kaksi upeaa maalia. Myös Fredrik Jensenin viimeistelemä maali sekä Joel Pohjanpalon vahva sisääntulo antoivat varmasti ilonaiheita Markku ”Rive” Kanervalle.

Vierasjoukkue Liechtensteinin esitys edellisessä ottelussa ei puolestaan ollut aivan samaa luokkaa kuin Suomella, sillä joukkue hävisi kotikentällään Italialle tylysti 0-5.

Liechtenstein ilman voittoa EM-karsinnoissa

Suomen tilanne on tällä hetkellä todella herkullinen, sillä perjantaina vastaan asettuu J-lohkon heikoin joukkue, joka on vielä ilman voittoa näissä EM-karsinnoissa. Liechtenstein on onnistunut keräämään kahdeksasta ottelustaan vain kaksi pistettä, joten joukkue on ansaitusti J-lohkon hännillä. Liechtenstein on onnistunut tekemään EM-karsinnoissa vain kaksi maalia, kun puolestaan oma verkko on heilunut peräti 25 kertaa.

Suomi on perjantaina jättimäinen suosikki

Suomi lähtee perjantain otteluun jättisuosikin asemasta. Suomi voitti Liechtensteinin vieraskentällä kesäkuun puolivälissä lukemin 0-2. Ottelun voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä, vaikka lukemat jäivätkin lopulta varsin maltillisiksi.

Joukkueiden tasoero on hurja eikä Suomella pitäisi olla ongelmia Liechtensteinin kaatamisessa perjantaina, vaikka panokset ovatkin hurjat. On hyvinkin todennäköisestä, että täpötäysi Telia 5G -stadion tulee toimimaan Huuhkajien historiallisen saavutuksen näyttämönä.