Suomi pääsee kokemaan sunnuntai-iltana jälleen yhden ikimuistoisen ottelun, kun jääkiekon MM-kisojen finaalissa asettuu vastaan Kanada.

Leijonat taisteli väkisin voiton lauantaina MM-välierästä, kun Saksa kaatui lukemin 2-1. Ottelu ei ollut kaunista katseltavaa, mutta tässä vaiheessa ainoastaan tulos määrittää. Vähän heikompi esitys on finaalia ajattelen jopa hyvä, sillä huomenna jokainen haluaa varmasti palata omalle tasolleen. Vastaan asettuu Kanada, joka kaatoi välierässä USA:n.

Joukkueet kohtasivat alkulohkossa ja tuolloin Suomi nappasi voiton rankkarikisan päätteeksi 3-2. Luvassa on varmasti äärimmäisen jännittävä finaali, jossa pienet marginaalit ratkaisevat.

Suomen kannalta tärkeä asia on se, että maalivahti Jussi Olkinuora on tällä hetkellä koko turnauksen kuumin maalivahti. Tämä tarkoittaa sitä, että maalivahtiin mestaruus ei tule kaatumaan. Päinvastoin Olkinuora antaa heikkonakin iltana mahdollisuuden voittoon.

Maalivahtipeli voikin olla ratkaiseva asia, kun Leijonat himoitsee toista perättäistä maailmanmestaruutta.

Sanottakoon vielä se, että Jukka Jalonen ei ole koskaan Leijonien peräsimessä hävinnyt MM-finaalia! Kaikki uskovat varmasti, että sama kaava toistuu myös sunnuntaina. Nyt huudetaan Leijonat siihen uskomattomaan maailmanmestaruuteen.