Huuhkajat kohtaa lauantaina käynnissä olevien EM-karsintojen kolmannessa ottelussa Bosnia ja Hertsegovinan. Tampereella pelattava ottelu potkaistaan käyntiin klo 19:00.

Huuhkajat haastaa Bosnia ja Hertsegovinan

Huuhkajat lähtee otteluun haastajan asemassa, mutta kotietu tasaa ottelun asetelmia huomattavasti. Suomi on napannut viidestä edellisestä virallisesta kotiottelustaan neljä voittoa ja yhden tasapelin. Kun vastassa on ollut Turkin ja Islannin tasoisia joukkueita niin voitanee sanoa, että kotiedulla on tosiaankin merkitystä.

Suomi hävisi ensimmäisen EM-karsintaottelun Italialle odotetusti 2-0, mutta heti seuraavassa pelissä palattiin voittojen tielle, kun Armenia kaatui vieraskentällä komeasti 0-2.

Bosnia ja Hertsegovina on avannut EM-karsinnat voitolla ja tasapelillä. Bosnia voitti Armenian kotonaan 2-1, mutta Kreikkaa vastaan pelattu 2-2 tasapeli ei ollut varmasti mieluisa tulos. Heikohkon tuloksen lisäksi, Miralem Pjanic lensi Kreikka-ottelussa suoralla punaisella ulos.

Bosnia on yksi Suomen ”päävastustajista”, sillä Bosnia ja Italia ovat ennakkoarvioissa J-lohkon suosikkeja. Lohkovoitto menee tässä lohkossa hyvin todennäköisesti Italialle, mutta toisesta sijasta tullaan käymään kova kamppailu Bosnian, Suomen ja Kreikan välillä.

Suomi on pelannut Markku ”Rive” Kanervan alaisuudessa loistavasti, joten tästäkin ottelusta on lupa odottaa hyvää tulosta. Sensaatiomaisen kauden Englannissa pelannut Teemu Pukki ei ole osunut kahdessa edellisessä maaottelussa, mutta lauantaina miehellä on jälleen hyvä tilaisuus päästä takaisin maalien makuun myös Suomen paidassa.

Bosnia ja Hertsegovina kärsii loukkaantumisista

Bosnian kokoonpanosta puuttuu lauantaina kaksi todella tärkeää pelaajaa. Keskikentän sielu ja pelintekijä Miralem Pjanic on pelikiellossa. Puolustuslinjasta puuttuu puolestaan Arsenalistakin tuttu Sead Kolasinac.

Edellä mainittujen tähtipelaajien poissaot heikentävät Bosnian avauskokoonpanoa. Etenkin Juventuksessa pelaavan Pjanicin puuttuminen keskikentältä voi aiheuttaa Bosnialle yllättävänkin suuria ongelmia pelinrakentelussa.