Suomen urakka jalkapallon MM-karsinnoissa käynnistyy keskiviikkona, kun Helsinkiin saapuu vieraaksi Bosnia ja Hertsegovina.

Huuhkajat pääsevät pitkästä aikaa tositoimiin, kun jalkapallon MM-karsinnat pyörähtävät käyntiin. Ensimmäinen ottelu on ohjelmassa keskivikkona kotikentällä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Joukkueet ovat tuttuja EM-karsinnoista, jolloin Suomi voitti kotikentällään vakuuttavasti numeroin 2-0. Vieraissa tuli pataan, mutta tuossa pelissä Huuhkajilla ei ollut mitään panosta ja se näkyi tekemisessä.

Nyt jos koskaan on loistava mahdollisuus aloittaa karsinnat voitolla, sillä Bosnia ja Hertsegovina on äärettömän huonossa vireessä. Joukkue on pelannut kahdeksan perättäistä ottelua ilman voittoa. Jos otetaan huomioon viimeiset 17 ottelua, niin tilillä on voitot ainoastaan Liechtensteinista sekä ilman panosta pelanneesta Suomesta.

Huuhkajien kannalta tilanne on herkullinen, sillä pelaajien itseluottamus on aivan tapissa. Teemu Pukki takoo maaleja Englannissa hirmuiseen tahtiin ja puolestaan keskikentän moottori Glen Kamara johdatti Rangersin Skotlannin mestaruuteen.

Suomen lohko MM-karsintoihin on haastava, joten kotikentällä on voittoja napattava. Vire on sellainen, että avausmatsi pitäisi hoitaa himaan. Mikäli joukkue pelaa tasollaan – miksei pelaisi – niin voitto on tuloillaan!