Leijonat on aloittanut valmistautumisen MM-kisoihin, joten spekulointi kisajoukkueesta käy kuumana. 

– Avaa pelitili ReSpinille tästä linkistä!

– Nappaa kierrätysvapaita ilmaiskierroksia!

– Tarjolla myös peräti 300 € bonus!

LUNASTA TARJOUS!

Leijonien kauden kohokohta koittaa toukokuussa, kun edessä on Tshekissä pelattavat jääkiekon MM-kisat. Leiriryhmä on jo nimetty, mutta tuosta varmasti useampi pelaaja tulee vielä vaihtumaan kauden edetessä, kun Euroopan kiekkosarjat päättyvät ja Pohjois-Amerikasta pelaajat vapautuvat käyttöön.

Yksi isoin keskustelun aihe joka vuosi on se, että montako vahvistusta on saatavilla NHL:stä. Otetaan pieni katsaus siihen, että kuka suomalainen NHL-pelaaja saattaisi tulla Leijonien avuksi MM-turnaukseen.

Se on varmaa, että pelaajat, joiden sopimus päättyy tähän kauteen jättävät MM-kisat väliin. Myös tietysti loukkaantumiset sotkevat kuvioita ja esimerkiksi Rasmus Ristolainen on varmasti sivussa loukkaantumisen vuoksi. Maalivahti Ville Husso on ollut myös pitkiä aikoja sivussa, joten miestä tuskin nähdään mukana Leijonissa, vaikka nyt paluu onkin tehty.

Puolestaan viimeistä sopimuskautta pelaavat muun muassa Eeli Tolvanen, Henri Jokiharju, Ukko-Pekka Luukkonen, Juuso Välimäki, Urho Vaakanainen ja Kaapo Kähkönen.

Ketkä voisivat tulla MM-kisoihin?

Jos mennään niin pelaajiin, jotka saattavat tulla Leijonien avuksi niin katseet kääntyvät varmasti ensimmäisenä Joel Armian suuntaan. Hyökkääjä on pelannut huikaisevan kauden, vaikka alkukausi meni AHL:ssä. Tämän jälkeen tehoja on tullut ja kevät on ollut hurjaa tykitystä. Armia on nähty viime vuosina MM-kisoissa, joten Jukka Jalonen varmasti haluaa miehen mukaan.

Myös Mikael Granlund on jopa todennäköinen vahvistus Leijonille, mikäli vammoja ei ole ja kaukalon ulkopuolellakin asiat mahdollistavat pelaamisen. Granlund on pelannut kauden surkeassa San Josessa, joten hieman erilainen kokemus voisi tehdä henkiselle puolelle hyvää.

Kovin mahdollinen vahvistus Leijonille olisi varmasti Matias Maccelli, joka on jälleen tehnyt NHL:ssä kovaa jälkeä. Nyt hyökkääjän taskussa on pidempi sopimus, joka mahdollistaa pelaamisen MM-kisoissa, kun tulevaisuus on turvattu. Olisiko tässä Suomelle ykköspyssy?

Yksi jokerikortti on Jesse Puljujärvi. Vaikean lonkkaleikkauksen jälkeen paluun NHL:n tehnyt Puljujärvi haluaa varmasti kaiken mahdollisen peliajan, jota saatavilla on. Tämä helpottaisi varmasti myös ensi kautta, kun suomalainen lähtee tosissaan taistelemaan pelipaikasta Pensissä.