Roger Federer on kiistatta yksi kaikkien aikojen ruohokenttäpelaajista – ellei jopa paras. Siitä osoituksena on peräti kahdeksan Wimbledonin mestaruutta.

Nyt haussa on uran yhdeksäs voitto legendaarisimmassa turnauksessa. Tämä saavutus on enää kahden voiton päässä, sillä Federer on selvittänyt tiensä vaivattomasti välieriin.

Perjantaina vastaan asettuu legendaarinen kilpakumppani Rafael Nadal, joka tunnetaan puolestaan massakenttien hallitsijana. Vaikka Nadal lähtee otteluun suosikkina, niin espanjalaisen pelityyli ei sovellu läheskään niin hyvin ruoholle kuin massalle. Tästä osoituksena on se, että Nadal on voittanut ainoastaan kahdesti Wimbledonin. Edellisestä mestaruudesta on kuitenkin vierähtänyt jo yhdeksän vuotta.

Kaksikko kohtasi Ranskan avoimissa kesäkuussa. Tuolloin Nadal otti omansa massalla, mutta tuota kamppailua on turha verrata tähän ruoholla pelattavaan otteluun.

Federer on kovassa lyönnissä

Sveitsiläislegenda on kovassa lyönnissä, sillä Federer voitti Wimbledonin alla pelatun Hallen ATP-turnauksen. Sen sijaan Nadal otti kahdesti tukkaan ennen Wimbledonia, kun vastassa oli Marin Cilic ja Lucas Pouille. Federerin voittoputki ruoholla on kymmenen ottelun mittainen, joten Nadalilla on todella kova haaste edessä perjantaina.

Jos joku pelaaja tietää ruohokentän metkut, niin se on Roger Federer.