Roger Federer otti omansa jälleen perjantaina, kun ruohokenttien legenda kaatoi klassikkokohtaamisessa Rafael Nadalin erin 3-1.

Federer on kiistatta kaikkien aikojen parhaimpia pelaajia ja varsinkin ruohokentällä mies on ollut täysin omaa luokkaansa. Kasassa on jo kahdeksan mestaruutta Wimbledonista ja nyt yhdeksäs on enää yhden voiton päässä. Jos Nadal antoi kovan haasteen välierässä, niin finaalissa este on astetta suurempi, sillä vastustajaksi asettuu Novak Djokovic.

Djokovic ei ole kuitenkaan voittamaton ja tuo nähtiin Wimbledonin alla, kun Denis Shapovalov kaatoi maailmanlistan ykkösen erälukemin 2-0.

Roger Federer ei ole puolestaan hävinnyt ainuttakaan ruoho-ottelua tällä kaudella, joten sveitsiläisen itseluottamus on aivan tapissa.

Laittaako Roger Federer jälleen ennätyksiä uusiksi?

Jokainen tenniksen ystävä varmasti toivoo, että Federer saisi jälleen yhden mestaruuden Wimbledonissa. Djokovic on kuitenkin sellainen haaste, että Federerin on pystyttävä parhaimpaansa.

Federerin kaavio on ollut vaikeampi, joten kovempia pelejä on jo kertynyt tässä turnauksessa. Puolestaan Djokovicille reitti on ollut huomattavasti helpompi, sillä välierissäkin vastaan asettui turnauksen yllättäjä Roberto Bautista-Agut.

Federerillä on kaikki mahdollisuudet napata se historiallinen yhdeksäs mestaruus.