Robert Heleniuksen ura kovin ottelu koittaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun vastassa on Deontay Wilder.

Helenius nappasi uransa kannalta todella kovat voitot, kun puolalainen Adam Kownacki kaatui kahdesti tyrmäyksellä. Tämä nosti suomalaisjätin jälleen kuumaksi nimeksi maailmalla. Nyt tilanne on se, että MM-ottelu on jo käden ulottuvilla, mutta Wilderin pitäisi kaatua.

Wilder on hävinnyt kahdesti putkeen Tyson Furylle, joten jenkilläkin on vastaava tilanne MM-ottelun suhteen. Näin ollen kummankin uran kannalta kyseessä on äärimmäisen tärkeä taisto, sillä tappiolla ura joutuu pahasti laskusuhdanteeeseen.

Wilderin on ennakoitu olevan iso ennakkosuosikki, mutta viime vuosina itsensä aivan huippukuntoon virittänyt Helenius on yllättänyt kaikki. Älyn on tiedetty olevan maailman huippua, mutta kunto on aiheuttanut ongelmia. Nyt vastaavaa ei käy, vaan suomalaisnyrkkeilijä on uransa parhaassa kunnossa.

Helenius voi taktisesti päästä iskemään Wilderin heikkoihin kohtiin. Isoin asia lopputuloksen kannalta on se, miten Helenius onnistuu pitämään jenkin loitolla. Jos Wilder pääsee iholle, niin miehen iskut ovat jäätävän kovia ja voivat koitua The Nordic Nightmaren kohtaloksi.