NFL:stä kuultiin tänään todellinen uutispommi, kun Indianapolis Coltsin tähtipelinrakentaja Andrew Luck ilmoitti lopettavansa uransa 29-vuoden iässä.

NFL:stä jysähti uutispommi – Coltsin tähtipelirakentaja Andrew Luck eläkkeelle!

Suomen aikaa sunnuntaiaamuna Indianapolis Coltsilta kuultiin todellinen uutispommi, kun joukkueen tähtipelinrakentaja Andrew Luck tiedotti lopettavansa uransa vasta 29-vuoden iässä. Colts järjesti asiasta tiedotustilaisuuden, joka streamattiin Twitteriin.

Tiedotustilaisuus kesti noin 25 minuuttia, jossa Luckin pääviesti oli selvä: Kyseessä oli elämän vaikein päätös, mutta samalla oikea päätös. Seitsemän kautta NFL:ssä olivat olleet huippupelaajalle todella rankat eikä pelaaminen tuntunut enää järkevältä teolta.

Luckin ura numeroina on todella komeaa katsottavaa

Vaikka Luckin ura jäikin turhan lyhyeksi, sisältyi seitsemään kauteen upeita hetkiä. Luck valittiin 2012 vuoden draftissa ensimmäisellä valinnalla, josta seurasi 4 Pro Bowl -esiintymistä sisältänyt upea pätkä. Uransa aikana Luck voitti 55 ottelua ja hävisi 33 ottelua. Touchdowneja nähtiin 171 kappeletta ja jaardeja kertyi 23 671.

Andrew Luck oli comeback player

Viime kaudella Luck nimitettiin NFL:n vuoden comeback pelaajaksi. 2017 sivussa olleen pelaajan suoritukset kentällä olivat upeaa seurattavaa ja itseasiassa tilastojen valossa kausi oli ihan uran parhaimmasta päästä.

Comebackkeja nähtiin myös yksittäisissä otteluissa, kun AFC:n playofffeissa Luck johdatti Coltsin 38-10 tappioasemasta voittoon Kansas City Chiefsista kaudella 2014.

Jacoby Brissett on Luckin seuraaja

Aina kun edellä oleva pelaaja poistuu, tarkoittaa se valtavaa mahdollisuutta seuraavana odottavalle pelaajalle. Coltsin tapauksessa tämä tarkoittaa Jacoby Brissettille upeaa mahdollisuutta ottaa Coltsin tärkeimmän pelaajan paikka itselleen haltuun. 2017 kaudella Brissett paikkasi jo Luckia, mutta nyt on niin sanotusti tosi kyseessä. Brissettistä puhutaan, että kaverilla on todelliset valmiudet astua esiin NFL-kartalle, joten tulee olemaan mielenkiintoista seurata Brissettin aikakautta Coltsin johdattajana.