Arsenal aloittaa Valioliiga-kautensa sunnuntaina, kun tykkimiehet vierailevat putoajaksi ennustetun Newcastlen vieraana.

Arsenal on ollut yllättävän aktiivinen kesän aikana ja joukkue on tehnyt jopa oikeasti fiksuja kaappauksia. Unai Emery osoitti jo viime kaudella olevansa kova luotsi ja paikoin Arsenal olikin laadukas joukkue. Tykkimiehet eivät missään nimessä tule taistelemaan mestaruudesta, mutta neljän sakkiin sijoittuminen on täysin realistista.

Sen sijaan Newcastle on tuomittu putoajaksi monella eri suulla. Suurin menetys nähtiin penkin takana, kun Rafael Benitez sai tarpeekseen ja suuntasi Kiinaan. Tilalle palkattiin vanhan liiton jyrä Steve Bruce, joka on kaikkea muuta kuin nykyaikaisen futiksen osaaja.

Tämän lisäksi myös siirtomarkkinoilla on ollut hiljaista, vaikka Joelinton saatiinkin naarattua Bundesliigasta. Newcastlen onni viime kausina oli Benitez, joka oli oikeasti hyvä valmentaja. Nyt kaikki merkit viittaavat siihen, että tiedossa on vaikea kausi ja putoaminen on enemmän kuin lähellä.

Arsenalin hyökkäys on laatua täynnä

Arsenalilla riittää hyökkäysvoimaa, sillä kärjessä viilettävät Pierre-Emerick Aubameyang ja Alexandre Lacazette. Tuo kaksikko tulee kylväämään tuhoa läpi kauden, joten vastustajan puolustajat saavat olla varpaillaan.

Jo sunnuntaina maaleja on luultavasti luvassa, sillä Newcastle tarjoaa loistavat mahdollisuudet startata kausi helpolla voitolla. Ei olisikaan suuri yllätys, vaikka lukemat karkaisivat vielä rumaksi.