Montrealin unelma Stanley Cupin finaaleista on enää yhden voiton päässä toteutumisesta. Ensimmäinen mahdollisuus tulee vielä kotiyleisön edessä.

Montreal on ollut NHL:n pudotuspelien sensaatio, sillä joukkue on toistaiseksi hoitanut tieltään kaikki esteet. Nyt Vegas Golden Knightsia vastaan joukkueelle ei suotu juurikaan mahdollisuuksia, mutta toisin on käynyt. Nyt unelma finaalipaikasta on enää yhden voiton päässä ja kaiken lisäksi mahdollisuus sarjan katkaisemiseen tulee vieläpä kotiyleisön edessä.

Montrealin suomalaispelaajat ovat olleet isossa osassa, kun joukkue on napannut voittoja illasta toiseen. Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen ovat tehneet isoja maaleja, mutta myös taistelleet jokaisessa vaihdossa joukkueensa eteen. Kolmikolta tarvitaan myös tehoja kuudennessa ottelussa, mikäli Canadiens haluaa pistää sarjan pakettiin.

Vegas on sillassa ja se on ollut suuremmissa ongelmissa kuin moni osasi odottaa. Paineet joukkueen niskassa ovat valtaisat, sillä kaikki odottavat mestaruutta ja tippuminen Montrealia vastaan olisi järjetön pettymys. Nyt yhteenkään virheeseen ei ole enää varaa, tai muuten edessä on kauden loppuminen.