MM-kisojen avausottelussa nähdään sunnuntai-iltana kisaisäntä Qatarin sekä Ecuadorin välinen vääntö.

A-lohkossa pelaavat Qatar ja Ecuador kuuluvat ennakolta lohkon heikoimpiin nippuihin. Näin ollen ensimmäisessä ottelussa riittää hurjasti panosta, sillä tappio saattaisi olla jo jatkopaikan suhteen kohtalokas.

Lähtökohdat taistoon ovat todella tasaiset, sillä kumpikin omaa ehdottomasti mahdollisuudet voittoon. Qatar saa puolelleen kotiyleisön tuen, mutta Ecuador kenties hienoisen edun materiaalin suhteen. Onhan maalla kuitenkin muun muassa muutama Brightonissa Valioliigaa pelaava pelaaja.

Oman lisämausteensa otteluun tuo sää, sillä Qatarissa on armottoman kuuma myös tähän vuodenaikaan. Valmistautuminen onkin äärimmäisen tärkeässä osassa, sillä mikäli se menee mönkään, niin pelistä saattaa tulla todellinen pannukakku.

Ecuador sai alkuvuonna loistavat tulokset MM-karsinnoissa, kun maa pelasi tasapelit sekä Argentiinaa että Brasiliaa vastaan. Sen sijaan Qatar on voittanut neljä valmistavaa harjoitusottelua, mutta tosin sanottakoon, että vastustajat eivät ole olleet aivan maailman huippua, joten siltä osin tasoa on vaikea sanoa.