HJK tähyää vuosien tauon jälkeen kirkkaimpiin valoihin, ja seuraavan Mestarien liigan karsinnoissa vastaan asettuu kivenkova Malmö FF.

HJK aloitti karsinnat komeasti, kun se hoiti montenegrolaisen Buducnostin komeasti yhteismaalein 7-1. Klubi aloitti maalitalkoot Helsingissä pelatussa ottelussa nappaamalla 3-1-voiton, ja homma käytiin sinetöimässä Montenegrossa tylyllä 4-0-vierasvoitolla.

Malmö puolestaan eteni jatkoon kaatamalla Riga FC:n niukasti yhteismaalien 2-1. Malmön vire Ruotsin Allsvenskanissa on ollut hyvä, sillä joukkue on sarjan piikkipaikalla, neljä pistettä sarjakakkosena olevaa Elfsborgia edellä.

HJK:lla on niin ikään kulkenut kotimaan kentillä, jos nyt aivan viimeisintä ottelua ei lasketa. Joukkue nimittäin kärsi viikonloppuna 2-1-vierastappion AC Oululle, mutta mitä todennäköisimmin katseet olivat jo tiukattu huomattavasti tärkeämpiin koitoksiin, eli keskiviikon Malmö-otteluun.

Mikäli HJK onnistuu pelaamaan omilla vahvuuksillaan, on Malmö kuitenkin ehdottomasti kaadettavissa – toki ripaus onneakaan ei olisi pahitteeksi. Malmöllä on äärimmäisen laadukas ryhmä, mutta sitä on myös helsinkiläisillä. Nyt kaivataan ratkaisijoita – kuka nousee esiin?