Suomalainen Lizzie Armanto on yksi skeittauksen suurimmista voittajasuosikeista olympialaisista. Ja ennakkoon todennäköisin suomalaismitalisti.

Armanto on kuulunut jo vuosia lajinsa ehdottomiin supertähtiin. Nainen on tehnyt sellaisia temppuja, joista muut ovat voineet vain haaveilla. Legendaarisen Tony Hawkin suojatteihin kuuluva Armanto on myös legendan mielestä yksi olympialaisten voittajasuosikeista. Luulisi, että Hawk jos joku tietää, kuka tulee olemaan vahvoilla.

Suomessa Armannon harteille on asetettu valtavat menestysodotukset, sillä mitaleita ei montaa ole luvassa ja skeittaus on se paras mahdollisuus. Toki nyt Matti Mattsson yllätti olympiapronssillaan kaikki, joten kansan paineet ovat astetta pienemmät.

Armannon kovimmat haastajat ovat Japanin Sakura Yosozumi ja Sky Brown, joka on vasta 13-vuotias.

Historian ensimmäistä kertaa olympialajina oleva skeittaus on varmasti seurattu laji jo pelkästään uutuuden vuoksi. Kuitenkin nuoret tähdet takaavat sen, että myös nuoremmat fanit löytävät television ääreen, kun naiset lähtevät tekemään temppuja parkiin.

Onko Lizzie Armanto omaa luokkaansa vai onko joku nuorempi tähti liian kova pala purtavaksi? Tämän aika näyttää, mutta kotikatsomoiden suosikki on taatusti jokaiselle selvillä.