Liverpool ja Manchester City kohtaavat sunnuntaina todellisessa herkkupalassa, kun edessä on kauden ensimmäinen finaali.

Community Shield: Liverpool vs. Manchester City

Englantilainen futiskausi saa sunnuntaina lentävän startin, kun Valioliigan voittanut Manchester City saa vastaansa sarjassa toiseksi sijoittuneen Liverpoolin. Normaalisti Community Shieldissä kohtaavat Valioliigan mestari ja FA Cupin voittaja, mutta viime kaudella City vei molemmat kilpailut nimiinsä, joten vastustajaksi valikoitui Valioliigan kakkonen.

Community Shieldissä on tarjolla kauden ensimmäinen pokaali, joten kentällä nähdään oikeasti jo voitosta pelaavat joukkueet. Kumpikaan joukkue ei todellakaan halua tätä peliä hävitä, joten viheriöllä nähdään ihan ykkösmiehistöt.

City on selvä suosikki

Pep Guardiolan miehistö on ottelussa selvä suosikki, sillä joukkue on saanut valmistautua kauteen rauhassa ja maltillisesti. Sen sijaan Liverpoolin harjoituskautta ovat leimanneet poissaolot sekä tappiot, joten valmistautuminen ei ole todellakaan ollut paras mahdollinen. Mo Salah ja Sadio Mane olivat pitkään mukana maanosien turnauksissa, joten tähtikaksikko on vasta hetki sitten palannut seurajoukkueen vahvuuteen.

Cityn suurimmat tähdet ovat saaneet levätä ja harjoitella kunnolla, sillä Euroopassa pelaavat pelurit eivät ole joutuneet tänä kesänä maajoukkueiden mukaan. Näin ollen Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Bernardo Silva ja David Silva ovat varmasti valmiina sunnuntain otteluun.

Ottelu pelataan Wembleyllä, joten kumpikaan joukkue ei saa kotietua kamppailuun. Tämä voidaan laskea Cityn eduksi, sillä Liverpool on osoittanut viime kausina olevansa äärimmäisen kova kotijoukkue. Nyt Anfieldin huuma ei ole Poolin apuna, joten fiilis on kyettävä kaivamaan jostain muualta.