Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät 21. toukokuuta Latviassa. Suomi puolustaa turnauksessa maailmanmestaruutta, joten luvassa on jälleen ikimuistoisia hetkiä.

Jääkiekon MM 2021 on äärimmäisen odotettu tapahtuma, sillä vuosi sitten kisat jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Nyt turnaus päästään pelaamaan, joten odotukset ovat aivan tapissa.

Suomella tulee taatusti olemaan nälkäinen ja laadukas joukkue, sillä onhan kultavalmentaja Jukka Jalonen tunnetusti mestari tekemään nipustaan yhtenäisesti ja uhrautuvasti pelaavan tiimin.

Nähtäväksi jää, miten korona vaikuttaa Pohjois-Amerikasta saapuvien vahvistusten lukumäärään. Se on varma, että NHL:n runkosarjan venyminen aiheuttaa sen, että määrä tulee olemaan normaalia vähäisempi ja ainakin pelaajien valmistautumisaika MM-turnaukseen jää lyhyeksi.

Leijonat on varmasti yksi turnauksen hyötyjistä tässä suhteessa, sillä tulihan viime MM-kultakin ilman sen suurempia nimimiehiä. Euroopasta on mahdollisuus koota laadukas ja tasainen joukkue. Siinähän Jalonen on suvereeni valmentaja.

Kova alkulohko luvassa

Alkulohkosta jatkopaikan ottaminen ei ole työ eikä mikään, mutta Leijonat kaipaa hyvää sijoitusta, jotta puolivälieriin olisi tarjolla astetta helpompi ottelu. Helpolla lohkossa ei kuitenkaan kärkeen kävellä, sillä vastassa on sekä USA että Kanada. On tietysti vielä aika arvoitus, että millaiset niput maat saavat jalkeille, mutta onhan Euroopassakin kovia pohjoisamerikkalaisia kiekkoilijoita, joten haastetta on luvassa ilman NHL-pelaajiakin.

Näiden joukkueiden lisäksi samassa lohkossa on myös Saksa, Latvia, Kazakstan, Italia ja Norja. Varsinkin Kazakstan ja Italia tulevat olemaan ihan välipaloja, mutta Saksa, Latvia ja Norja voivat parhaana päivänä laittaa kovaakin kampoihin. Kannattaakin päivittää urheilukalenteri kuntoon, jotta muistat kaikki Suomen pelipäivät.

Suomen mahdollinen joukkue

Leijonien joukkuetta tullaan spekuloimaan tietysti kovaa, mutta tietyt askelmerkit ovat jo olemassa. Jalonen vahvisti jo aiemmin, että leiriryhmään on valittu jo useampi pelaaja mukaan. Tarkemmat nimet tullaan julkaisemaan kuitenkin myöhemmin.

Toivottavaa olisi tietysti, että KHL:n tähtiketju Teemu Hartikainen, Markus Granlund ja Sakari Manninen saataisiin kokonaisuutena mukaan, sillä siinä valmennuksella olisi jo valmiina toimiva kentällinen.

Maaliin on ainakin tarjolla Juho Olkinuora, joka pelasi mainion kauden KHL:ssä. Yksi mielenkiintoinen nimi on Jori Lehterä. Suomalainen oli terveenä olleessaan todella kovassa iskussa. Onko paikat kuitenkaan siinä kunnossa, että valinta MM-kisoihin voitaisiin tehdä?

Entä miten käy Teemu Pulkkisen? Hurjan omaava hyökkääjä ei ole maajoukkuessa noussut luottorooliin, mutta näytöt varsinkin keväältä ovat kiistattomat.