Jokerit palaa vieraskiertueelta kotiin torstaina, kun edessä on ottelu Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Kamppailu käynnistyy klo 18:30.

Jokerit on saanut viime viikkoina koneensa kunnolla käyntiin, mistä parhaimpina osoituksena oli suorastaan jäätävä vierasvoitto TsSKA Moskovasta. Tuo päänahka antaa varmasti vielä pitkään itseluottamusta tekemiseen, koska harvemmin kukaan nollaa moskovalaisjoukkuetta vieraskaukalossa.

Jokereiden sijoitus omassa konferenssissa on tällä hetkellä seitsemäs, mutta sarjataulukossa hämää suuresti se, että helsinkiläiset ovat pelanneet selvästi vähemmän pelejä kuin muut joukkueet. Rästipelit voittamalla Jokerit voi olla jopa oman divisioonansa kärkijoukkue, joka takaisin konferenssin toisen sijan.

Torstaina pelataankin isoista pisteistä, kun pykälää alempana oleva Lokomotiv Jaroslavl saapuu vieraaksi Hartwall Arenalle. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja tuolloin Jokerit haki vieraista voiton numeroin 1-4. Jokereista on muodostonut jopa pieni peikko Lokomotiville, joka ei ole viidestä edellisestä keskinäisestä voittanut kuin yhden. Kaiken lisäksi Lokomotiv on ollut tällä kaudella äärimäisen huono vierasjoukkue, koska yhdeksän ottelua on tuonut tilille vain kuusi pistettä.

Osuuko Mörkö-Marko jälleen tolppien väliin?

Keväällä Leijonat maailmanmestariksi johdattanut Marko Anttila aloitti kauden tahmeasti eikä kiekko tuntunut menevän millään verkon perukoille. Nyt viime peleissä maalihanat ovat kuitenkin auenneet ja tiistaina Spartak Moskovaa vastaan Anttila osui jopa kahden miehen alivoimalla.

Anttila saa paikkoja kyllä lähes joka pelissä, joten nyt itseluottamuksen kohotessa tehoja sopii odottaa lisää. Johdattaako Anttila Jokerit voittoon torstaina?