Helsingin Jokerit saa seuraavan ottelupallon sarjan katkaisemiseen maanantaina, kun edessä on paluu kotikaukaloon Hartwall Arenalle.

Jokereiden ensimmäinen ottelupallo ei tuonut tulosta, sillä Lokomotiv Jaroslavl onnistui kaapimaan kotikaukalossaan 4-3-voiton. Nyt lähtökohdat kääntyvät jälleen päälaelleen, kun edessä on ottelu Helsingissä.

Jokerit oli kahdessa avausottelussa täysin ylivoimainen, joten Lokomotiv joutuu todelliseen kiipeliin maanantaina. Helsinkiläisten ylivoimaa kuvaa se, että Lokomotivilla oli suuria ongelmia saada edes vetoja maalia kohti, kun taas Jokerit rankaisi armottomasti ja latoi taululle rumat lukemat.

Jokereiden olisi tärkeä saada ottelusarja katki maanantaina, koska muuten se herää uudestaan henkiin, jolloin kaikki on jälleen auki. Lauri Marjamäen miehistön pelaaminen on sellaisella tasolla, että kotikaukalossa voitto pitäisi irrota selvin numeroin, minkä jälkeen keskittyminen voidaan siirtää tulevaan SKA Pietari -sarjaan. Jokereiden on turha masentua yhdestä tappiosta, sillä joukkue teki juuri sen mitä piti, kun se onnistui hakemaan yhden voiton vieraista.

On vaikea nähdä mitään syytä, minkä vuoksi sarja enää venyisi kuudenteen otteluun.