Italia on edennyt EM-kisoissa vakuuttavalla tavalla välieriin ja noussut kenties Englannin ohella suurimmaksi mestarisuosikiksi.

Italialta ei odotettu ihmeitä ennen turnausta, mutta heti avauspelistä lähtien maa on näyttänyt, että se on todellakin jysäyttämässä melkoista paukkua. Italia on vakuuttanut futisfanit puolelleen upeilla esityksillä ja varsinkin ylhäältä lähtevä prässi aiheuttaa isoja ongelmia vastustajille.

Viimeisin Italian uhri oli Belgia, joka oli käytännössä täysin vailla mahdollisuuksia, vaikka loppulukemat olivatkin vain 2-1. Italia oli jokaisella osa-alueella vahvempi ja se suoranaisesti riisui Belgian vahvuudet pois. Italialla ei ole suuria tähtinimiä, mutta se voi olla vahvuus, koska yhden pelaajan heikompi iltapuhde ei vaikuta mitenkään tekemiseen.

Ennen kaikkea joukkueena pelaava Italia on pelannut tasolla, jonka pitäisi riittää finaaliin ja se ansaitsisi paikan Wembleylle. Yksi haaste on kuitenkin tiellä ja se on Espanja, joka on yllättänyt niin ikään kaikki. Ei välttämättä niitä kaikista parhaimpia esityksiä, mutta niin vain joukkue on raapinut itseään eteenpäin rankkarikisojen kautta. Rasitus alkaa kuitenkin olemaan kova ja se voi olla ratkaiseva etu Italialle.

Espanja ei ole materiaaliltaan yhtään Italiaa kovempi, joten nyt olisi löydettävä keinot joukkuepelin kautta. Siinä Italian voittaminen on kuitenkin erittäin haastavaa kuten turnaus on osoittanut. Italia on hävinnyt edellisen kerran vuonna 2018, joten se kertonee kaiken olennaisen.