Englannille on tiedossa ikimuistoinen sunnuntaina, kun joukkue kohtaa EM-finaalissa Italian. Peli pelataan kaiken lisäksi Lontoon Wembleyllä.

Jalkapallon EM-kisat saavat kruununsa sunnuntaina, kun Englanti ja Italia taistelevat EM-finaalissa mestaruudesta. Luvassa on taatusti älyttömän upea taisto, joten tämän kovempaa ottelua et kuluvalle vuodelle pääse enää todistamaan.

Englanti lähtee hienoisena suosikkina finaaliin ja ihan ymmärrettävästi. Yksi suurin etu on kotiyleisö, sillä Wembleylle saapuu yli 60 000 ihmistä, joista suurin osa on englantilaisfaneja. Tämän lisäksi Englannin peli on läpi turnauksen taktisesti kypsää ja se on pystynyt reagoimaan vastustajan peliin ihailtavalla tavalla. Italia on niin ikään pelannut vakuuttavasti, mutta Espanja osoitti sen, että tilaa löytyy oikeilla liikkeillä ja syöttökuvioilla. Välierä osoitti myös sen, että loukkaantunut Leonardo Spinazzola on hirmuinen menetys.

Englannilta löytyy penkiltä tulivoimaa vaikka muille jakaa ja se onkin kierrättänyt jonkin verran kokoonpanoa. Esimerkiksi puolivälierässä pelannut Jadon Sancho jäi kokonaan penkille välierässä.

Taktisesti mielenkiintoisin aspekti finaalissa on se, että kumpi ottaa pallonhallinnan itselleen. Englannilla ei varmastikaan ole mitään intoa pitää palloa, mutta löytyykö sitä Italialtakaan. Englannin kovempi materiaali ja kotietu ovat sellaiset vahvuudet, että se voi nousta finaalissa ratkaisevaan osaan. Kun päälle lisätään Italian selvästi kovempi matkarasitus, niin helpolla ei mestaruutta viedä pois Wembleyltä.