HJK kohtaa yhdessä seurahistoriansa suurimmassa ottelussa torstaina turkkilaisen Fenerbahcen. Ottelu alkaa klo 19:00.

NAPPAA 2O.OO!

Klubi pelasi mainion ottelun viime viikolla Turkissa, sillä joukkue ei ollut lainkaan hätää kärsimässä. Joukkueella oli omat paikkansa maalintekoon, mutta lopulta isäntien unelmamaali ratkaisi 1-0-voiton Fenerbahcelle.

Yhden maalin tappio vieraista on kuitenkin vielä todellakin siedettävä tulos. Varsinkin, kun vierasmaalisääntö ei ole enää voimassa karsinnoissa.

Nyt olosuhteet muuttuvat täydellisesti, sillä Fenerbahce joutuu viileään Helsingin iltaan ja alustana on tekonurmi. Tämä antaa selvästi edun HJK:lle, joka on historiansa aikana onnistunut lyömään suuriakin seuroja kotikentällä. Tekonurmen arvoa ei voi korostaa varsinkaan alkupelistä, kun vierasjoukkue tuskailee rytmiin pääsyn kanssa. Huippupelaajat tietysti sopeutuvat, mutta se vie tovin.

Materiaalinsa puolesta Fenerbahce on tietysti kovempi nippu, mutta ei tämä ainakaan Turkissa näkynyt juurikaan kentällä. Loistavasti organisoitu Klubi pelasi äärimmäisen fiksulla tavalla ja pystyi kontrolloimaan ottelua melko hyvin.

HJK:lla on edelleen täysin paineeton lähtökohta, sillä Konferenssiliigan lohkovaiheen paikka on jo varmistunut. Näin ollen joukkue voi vapautuneesti ja riskillä lähteä hakemaan voittoa. Kaikki paineet ovat turkkilaisen suurseuran harteilla, sillä Fenerbahcelle putoaminen olisi katastrofi.