Talousjulkaisu Forbes on julkaissut kovapalkkaisimmat urheilijat listauksensa, jossa kärkikolmikkona nähdään tuttuakin tutummat jalkapallotähdet.

Forbes julkaisi luvut – Korkeinta palkkaa Messille

Forbes julkaisi näyttävän listauksensa maailman kovapalkkaisimmista urheilijoista ja tänä vuonna listan kärkikolmikkona nähdään Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Neymar. Messi seilaa omilla luvuillaan 127 miljoonan dollarin vuosituloissa, kun taas Ronaldolle kertyi 109 miljoonan dollarin edestä tienestejä. Neymar ei kauas Ronaldosta jää, sillä liksaa nostettiin yhteensä 105 miljoonan dollarin edestä.

Top 100 -listan tulokkaat

Top 100 -listalla on myös uusia tulokkaita, sillä NFL:n allekirjoitusbonuksien koko luokka hilaa yksittäisiä pelaajia sopimuksen allekirjoitusvuonna tälle listalle. Tällä kertaa mukana ovat Khalil Mack 55 miljoonaan(Chicago Bears), DeMarcus Lawrence 46.8 miljoonaa (Dallas Cowboys), Aaron Donald 41.4 miljoonaa (Los Angeles Rams) ja Brandin Cooks 37.5 miljoonaa (Los Angeles Rams). Baseballin puolelta Bryce Harper (Philadelphia Phillies) löysi myös tiensä listalle 38 miljoonan tuloillaan.

Koripallossa ylivoimainen enemmistö

Top 100 -listalle päätyi tällä kertaa 35 koripalloilijaa ja heidän yhteiset tienestit rikkovat miljardin dollarin rajan kokonaispotin asettuessa 1,3 miljardiin dollariin. Jalkapallolla voi siis olla Top 3 listan yksilöistä, mutta kokonaispotissa koripallo on se laji, joka näillä palkkalistoilla määrää.

Forbes paljastaa myös muuta numeroiden takaa

Mielenkiintoista on ollut myös huomata, että USA:laisia on listalla 62 kappaletta ja loput 38 tulevat ”muualta maailmasta”. Puolestaan verrattuna edellisvuosiin, eivät tämän vuoden luvut pärjää millään Floyd Mayweatherin kellottamille 300 miljoonan (2015) ja 285 miljoonan (2018) dollarin lukemiin.

On kyllä hurjia summia ja ei voi kuin hämmästellä. Koko listan voit lukea läpi täältä!