Espanjan lohkovaihe huipentuu otteluun Japania vastaan, missä panokset ovat molemmilla mailla aivan viimeisen päälle tapissa.

Espanja aloitti MM-kisat hurjalla 7-0-voitolla Costa Ricasta. Puolestaan toinen ottelu päättyi 1-1-tasapeliin Saksaa vastaan, joten viimeiselle kierrokselle riittää panosta. Japani on lohkossa toisena, kun se kaatoi ensiksi Saksan, mutta jatkopaikan varmistaminen ei onnistunut Costa Ricaa vastaan, kun tuloksena oli 1-0-tappio. Tuo tappio saattaa muodostua todella kalliiksi, koska nyt maan on saatava Espanjalta vähintään piste.

Espanja on voitolla lohkon ykkönen, mutta tappiolla maa voi jopa tippua kokonaan jatkopelien ulkopuolelle. Näin ollen luvassa on todella jännittävä taisto, jossa ei varmastikaan tule tunnetta puuttumaan.

Luis Enriquen valmentama Espanja on kaikilla mittareilla selvästi kovempi joukkue, joten ei ihme, että maa on asetettu päivänselväksi suosikiksi. Nuorten tähtien johtama nippu voi mennä jopa pitkälle kaiken natsatessa kohdilleen. Maalta on heittää vielä yksi ässä hihasta kentälle, sillä toistaiseksi Ansu Fati on seurannut turnauksen penkin puolelta, mutta Barcelona-tähti päästetään varmasti vielä irti. Jos meno on yhtä jäätävää kuin La Ligassa, niin taiturista saatetaan kirjoittaa seuraavien viikkojen aikana isoja otsikoita.