Leijonat pelaa sunnuntaina MM-finaalissa. Suuren unelman edessä on enää NHL-pelaajia täynnä oleva Kanada, joka kaatoi välierässä Tshekin peräti 5-1.

Leijonat kohtaavat MM-finaalissa Kanadan

Suomi kaatoi eilisessä välieräottelussa NHL-tähtiä täynnä olevan Venäjän sensaatiomaisesti 0-1 ja näin ollen uskomaton tarina sai jatkoa. Tänään Suomi pelaa MM-finaalissa Kanadaa vastaan.

Kanada joutui todella tiukille puolivälierissä Sveitsiä vastaan, sillä tippuminen oli vain 0,4 sekunnin päässä. Kanada onnistui lopulta kairaamaan pelin tasoihin ja nappasi voiton jatkoajan jälkeen. Eilen, Kanada kaatoi kuitenkin Tshekin selvästi 5-1 lukemin.

Leijonat taistelevat MM-kullasta

Illan ottelusta on helppo ennakoida hurjaa taistelua. Suomi kaatoi Kanadan alkulohkon ottelussa 3-1, mutta sillä ei ole enää tässä vaiheessa suurtakaan merkitystä. Suomi on pudottanut jatkosta Ruotsin sekä Venäjän, joten MM-finaalin voittaminen on täysin mahdollista.

Kanada ei ole ehkä paperilla niin kova joukkue kuin Ruotsi ja Venäjä, mutta omissa papereissani Kanada pelaa joukkueena paremmin kuin edellä mainitut maat. On myös syytä muistaa, että Kanadan joukkue on kasattu pelkästään NHL-miehistä.

Uskon, että tulemme näkemään tänään huikean hienon ja vauhdikkaan MM-finaalin. Leijonilta ja Kevin Lankiselta vaaditaan tänäänkin venymistä, mutta kaikki on mahdollista, kuten aiemmat ottelut ovat osoittaneet!