Englannille on tiedossa iso tiistai-ilta, kun joukkue kohtaa Lontoon Wembleyllä Saksan. Vain voittajan turnaus tulee jatkumaan.

Englanti omaa loistavat mahdollisuudet menestykseen EM-kisoissa, sillä kaavio on suotuisa, mikäli joukkue onnistuu hoitamaan Saksan avausottelussa. Tähän entistä paremmat saumat tarjoaa kotietu, sillä kyseinen neljännesvälierä pelataan Lontoon Wembleyllä. Tuota etua ei voi vähätellä, vaan se jopa voi nousta otteluparin ratkaisevaksi tekijäksi.

Saksan lohkovaihe oli kaksijakoinen, sillä Ranska-tappion jälkeen tuli voitto Portugalista. Lohkovaihe kuitenkin päättyi tasapeliin Unkaria vastaan. Englanti puolestaan voitti sekä Kroatian että Tshekin, mutta pelasi tasan Skotlannin kanssa. Maan peli oli kuitenkin kelvollisessa kuosissa, sillä omiin ei ole mennyt vielä ainuttakaan osumaa. Hyökkäyksestä on otettavissa vieläkin enemmän tehoja irti, sillä esimerkiksi Harry Kane on ollut vielä varjojen mailla.

Saksa ei ole helppo pala, mutta onhan Englanti materiaaliltaan selvästi laajempi, joten olisi todella karmaiseva pettymys, jos maan turnaus päättyy jo ennen puolivälieriä.