ENCE eSports on lauantaina kovassa paikassa, kun edessä on ESL One: Road to Rio -turnauksen alkulohkon viimeinen ottelu, joka on vielä pakkovoitto.

ENCEn hienot otteet ovat nostaneet joukkueen taistelemaan vielä jatkopaikoista. Varsinkin keskiviikkona tullut voitto Team Vitalitystä oli suorastaan huikaiseva näytös, sillä ranskalaiset ovat maailman TOP10-joukkue. Nyt Vitality oli kuitenkin täysin vailla mahdollisuuksia, kun suomalaiset jyräsivät jopa murskaavaan voittoon.

Varsinkin Aleksi ”allu” Jalli on löytänyt jostain täysin uuden vaihteen peliinsä ja mies on ajoittain serverillä jopa ylivoimainen. Keskiviikon Vitality-pelissä allu jätti varjoonsa yhden maailman parhaimmista pelaajista, ZywOon.

Allun loisto-otteita kaivataan myös lauantaina, kun vastassa on maailmanlistan ykkösenä oleva Astralis. ENCElle tilanne on se, että ainoastaan voitto voi tuoda jatkopaikan, kun taas tappio tietää tippumista turnauksesta. Suomalaisjoukkueen eduksi voidaan laskea se, että Astralis on jo varmistanut suoran jatkopaikan, joten joukkueen asenne saattaa olla hieman lepsumpi kuin ENCEllä, joka todellakin janoaa voittoa.

ENCE on viime viikkojen aikana osoittanut nykyisen rosterinsa ajanjakson parasta peliä ja se näkyy myös pelaajien itseluottamuksessa. Täysin kadoksissa ollut peli on löytynyt ja suomalaiset ovat jälleen osoittaneet, että maailman kärki ei todellakaan ole kovin kaukana.

Nyt ENCEllä ei voisi olla parempaa paikkaa iskeä maailmanlistan kärki kumoon, sillä vaikka edessä on pakkovoitto, niin on turha kantaa mitään paineita, koska Astralis on selvä ennakkosuosikki. Kukaan tuskin olisi luottanut ENCEn voittoon vielä alkuvuonna, mutta nyt tilanne on toinen eikä voitto ole todellakaan mahdottomuus.

ENCE vs Astralis

PVM: 9.5.2020
Klo: 19:30

Live Stream