Chelsean kausi käynnistyy todenteolla keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Uefan Super Cupin finaalissa espanjalaisen Villarrealin.

Viime kauden päätteeksi Mestarien liigan voittanut Chelsea ja Eurooppa-liigan voittanut Villarreal taistelevat kauden ensimmäisestä pokaalista. Chelsea on ehdottomasti suosikki, sillä onhan joukkueen materiaali selvästi vastustajaansa edellä. Myös valmentaja Thomas Tuchel on jo osoittanut olevansa taktinen nero, joka nollasi esimerkiksi Pep Guardiolan Manchester Cityn Mestarien liigan finaalissa.

Chelsean materiaali on pysynyt täysin ennallaan viime kaudesta, joten menestystä odotetaan ja sitä pitäisikin olla luvassa. Ensimmäinen mahdollisuus tähän tulee Super Cupin muodossa, mikä on myös tärkeä ottelu Valioliiga-kauteen valmistautumisessa.

Ottelu pelataan Pohjois-Irlannin Belfastissa, joten kotietua ei kummallakaan ole.

Chelsean hyökkäys on vain niin monipuolinen ja laadukas, että on vaikea nähdä Villarrealin pystyvän haastamaan lontoolaisjoukkuetta. Kai Havertz, Timo Werner, Mason Mount ja kumppanit pystyvät mukautumaan niin korkeaan prässiin kuin matalaan blokkiin. Varsinkin Chelsea-pelaajien pelinopeus on vastustajan kannalta pelottava asia. Mikäli tähän päälle Werner on löytänyt kesän aikana jostain viimeistelytaitonsa, niin saksalaiskärki tulee osumaan useampaan kertaan. Paikoillehan Werner pääsee pelistä toiseen hurjalla tahdilla.