Boston Bruins ja St. Louis Blues ovat tilanteessa, jossa mestaruus on yhdestä poikki. Game Seven tullaan pelaamaan Bruinsin kotiluolassa.

Boston Bruins ja St. Louis Blues ratkaisevat mestaruuden Game 7:ssa

NHL:n finaalisarja huipentuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun ohjelmassa on legendaarinen seitsemäs ottelu. Bostonilla on pieni etu, sillä se kävi ryöstämässä kuudennen ottelun vieraista, joten Bruins saa kruunata kauden kotiyleisön edessä.

Varsinkin Tuukka Rask osoitti hurjaa henkistä kanttia kuudennessa finaalissa, sillä suomalaisvahti oli kaukalon suurin tähti, kun Boston nappasi 5-1-voiton. Samaa ei voi sanoa St. Louis Bluesin tulokasveskari Jordan Binningtonista, joka joutuu henkisesti äärimmäisen kovaan paikkaan torstaiyönä TD Gardenissa.

Raskin kantti kestää varmasti ja se on nähty jo tämän kevään aikana. Boston kuitenkin pystyi horjuttamaan Binningtonia ja kotiyleisö tulee taatusti antamaan hurjaa painetta vierasjoukkueen maalivahdille.

Yksi ratkaisun avaimista on myös joukkueiden ykkösketjut, sillä se kumman tähtikolmikko onnistuu paremmin on vahvoilla. Kuudennessa pelissä tuo meni selvästi Bostonin nimiin, sillä David Pastrnak ja Brad Marchand iskivät tehot 1+1, kun taas St. Louisin tähtipelaaja jäivät kiikareille.

Boston on henkisesti hitusen edellä ja kotietu saattaa olla jopa se ratkaiseva tekijä lopulta. Edellisessä TD Gardenin ottelussa tuomarit tarjosivat pientä etua St. Louisille, joten Boston tulee nyt pitämään varmasti huolen siitä, että noin pieniin marginaaleihin ei enää jouduta.